Krajalnica electro line hbs 220

Multilan Active

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane także w placówkach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W większości firmy decydują się na zakup urządzenia będącego do krojenia sera i wędlin. Należy jednak pamiętać, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się bardzo wyższą skutecznością niż urządzenia dane do akcji w handlu, gdzie stosowane są również do krojenia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na żądanie klienta, ale jednocześnie sprzedawane w postaci krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i wydajność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki wykonują się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt uznaje żyć pakowany w celu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wydzielana przez urządzenie. Jest to opcja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić wykorzystując w ostatnim planu nasadkę dociskową dobraną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest te zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy zrobione są z aluminium - czynniki będące łączność z wynikami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one lżejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.